ANSYS AQWA

Met ANSYS AQWA Suite worden de hydrodynamische parameters bepaald die nodig zijn voor het analyseren van complexe bewegingen en response analyse.

Het rekenmodel kan worden opgezet met ANSYS DesignModeler (met het nieuwe hydrodynamische analyse systeem in ANSYS Workbench) of met andere ANSYS structureel mechanische producten waarbij gebruik wordt gemaakt van een daarvoor ontwikkelde ANSYS APDL macro.

De resultaten van de hydrodynamische analyse, zoals bewegingen en drukken, kunnen worden gebruikt in de ANSYS structureel mechanische software of in generiek gedefinieerde eindige elementen modellen voor verdere structurele analyse.

Daarnaast kan met ANSYS AQWA Suite het globale gedrag van verankerde of gekoppelde systemen die onderworpen worden aan een random zeegang worden gesimuleerd. De simulaties kunnen statisch of dynamisch zijn en worden uitgevoerd in het tijd en/of frequentie domein. Meer geavanceerde opties zoals dynamische positioneringssystemen en energie dissipatie kunnen in de simulatie worden meegenomen door middel van een door de gebruiker gedefinieerde functie.