Historie

ANSYS eindige elementen software wordt sinds 1970 ontwikkeld in de VS.

De oprichter van het bedrijf is Dr. John Swanson en hij werkte toen nog vanuit zijn huis in Pittsburgh. Aanvankelijk werd het programma rechtstreeks vanuit de VS verkocht, maar sinds het midden van de jaren 80 waren er zogenaamde ANSYS Support Distributors (ASD's) gestart in Engeland, Duitsland en Frankrijk.

In Nederland waren er de eerste vroege klanten, zoals Hollandsche Signaal Apparaten (nu Thales) en ECN in Petten.

In 1988 kreeg de Engelse firma Structures and Computers Ltd. (Strucom) de distributie voor Nederland toegekend. Strucom kocht midden in de binnenstad van Utrecht een klein kantoor, van waaruit met de verkoop en ondersteuning van ANSYS in Nederland werd begonnen. Door de groei van het ANSYS klantenbestand en dus ook van het aantal medewerkers werd het pand in Utrecht te klein en eind 1994 verhuisde Strucom naar het nabijgelegen Zeist.

Eind 1997 werd afscheid genomen van Strucom en werd Infinite Simulation Systems B.V. gestart. Infinite werd onderdeel van de Solva groep, waartoe onder andere ook de CAD leveranciers Greenock, Design Solutions en CAD Service in Belgie behoorden. Het ANSYS distributiegebied werd uitgebreid tot de Benelux, en na een korte omzwerving via Amersfoort, verhuisde Infinite richting Breda. Het kantoor was in eerste instantie gevestigd in Bavel, een randgemeente van Breda, en sinds 2003 op het Minervum in Breda zelf. Sinds 2007 is Infinite geheel zelfstandig.