ANSYS Mechanical Offshore

Na de introductiecursus ANSYS Mechanical Offshore zult u bekend zijn met de mogelijkheden om binnen ANSYS Mechanical op vaste structuren specifiek voor de offshore structurele analyses uit te voeren.

De cursus omvat de gehele procedure voor het opzetten en uitvoeren van verschillende analyses op offshore constructies belast met ocean loading.

Als eerste wordt er een korte introductie gegeven van de basishandelingen in de ANSYS Mechanical interface en het creëren van een balk- en/of plaatgeometrie in DesignModeler.

Vervolgens zullen offshore specifieke onderwerpen behandeld worden. Zo zal er ingegaan worden op de elementen die gebruikt kunnen worden, de generatie van golfbelastingen en het gebruik van parameters. Ook soil-pile- structure interactie en submodel berekeningen komen aan bod. Geavanceerd postprocessen van verschillende belastingsgevallen en combinaties, leert u uit te voeren met behulp van DesignAssessment (DA), onderdeel van het Workbench platform.

De onderwerpen komen aan bod in presentaties en praktische workshops. Enige kennis van de Mechanical interface en APDL commando’s is handig om de cursus te kunnen volgen, maar is niet noodzakelijk. De cursus beslaat twee dagen.