Innoptus Solar Team

De Infinite is een van de meest innovatieve en efficiënte zonnewagens die het Innoptus Solar Team heeft gebouwd. Dit team van Belgische ingenieursstudenten van de KU Leuven kan de komende jaren rekenen op Innoptus & Infinite als hoofdsponsor!

In oktober namen de studenten met hun auto de Infinite deel aan de World Solar Challenge waar ze net als de vorige editie als eerste eindigden. Back-to-back wereldkampioen!

26 oktober 2023: Wereldkampioen!

De Infinite komt als eerste over de finish! Het Belgische team wordt opnieuw wereldkampioen! Hun ultieme doel. Na 15 maanden werken aan hun zonnewagen komen ze als eerste aan in Adelaide. Het is de tweede keer dat het Innoptus Solar Team wereldkampioen wordt in Australië.

22 oktober – 26 oktober 2023: On your marks? Set. Go!

Op 22 oktober ging de race van start. 3021 kilometer door de Australische outback, van Darwin naar Adelaide. Volledig aangedreven door zonne-energie. Wie neemt de titel mee naar huis? Dat weten we over een paar dagen.

September 2023: On the road

Tijd om te vliegen! We hebben de Infinite eind augustus uitgezwaaid toen ze per vliegtuig naar Australië vertrok.

Nu, twee weken later, vertrekt ook het team. Ze hebben een maand de tijd om de auto te testen, de laatste aanpassingen te doen en aan het weer te wennen. Zo zijn ze klaar voor de competitie!

Augustus 2023: Race simulaties

Tijd om te testen! De studenten brengen de auto naar de testbaan om hem grondig te testen. Hoe rijdt hij? Hoe reageert hij in bepaalde omstandigheden? Werken alle systemen zoals ontworpen? Alles moet zo goed mogelijk voorbereid zijn.

Juli 2023: Into the tunnel

Om ervoor te zorgen dat de Infinite maximaal gestroomlijnd is, heeft het team veel CFD simulaties gedaan. Nu gaat het team met de wagen naar de windtunnel om te onderzoeken of de simulaties overeenkomen met de werkelijkheid.

Op basis van deze resultaten worden er nog wat kleine aanpassingen gedaan voordat de zonnewagen naar Australië vliegt.

July 14, 2023: New car, new name!

Maak kennis met de Infinite, de 10e Belgische zonnewagen!

Een toepasselijke naam voor de nieuwste wagen van het Innoptus Solar Team, want de Ansys oplossingen van Infinite hebben een grote invloed gehad op het ontwerp. Dankzij vele simulaties kon het team een super aerodynamische wagen ontwerpen om mee te strijden tijdens de World Solar Challenge in oktober.

Om de twee jaar ontwerpen de studenten een compleet nieuwe auto, gebaseerd op ideeën, simulaties en experimenten. Het andere jaar innoveren en verbeteren ze het huidige voertuig.

Vragen? Wij zijn er om je te helpen!