Fun Facts over het Innoptus Solar Team!

Het Innoptus Solar Team is een team van Belgische ingenieursstudenten van de KU Leuven dat de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen wil bouwen.

3021

Dwars door de Australische Outback, een race van 3021 kilometer lang. De World Solar Challenge was in 2005 de opdracht waar de Umicar One, de eerste Belgische zonnewagen aan deelnam. Vandaag zijn we 10 zonnewagens en vele duizenden kilometers verder, maar de uitdaging blijft hetzelfde: Zonnewagens bouwen en er over de hele wereld mee racen. Het illustreert de kracht van groene energie. De Umicar One finishte in 2005 als 10e van de 22 deelnemers. 10 wagens verder, gaat het Innoptus Solar Team ook voor 10 stappen vooruit in de ranking, om dit jaar wederom Wereldkampioen te worden.

2016

In 2016 engageerde Innoptus (toen nog CadCorner) zich voor het eerst als ‘zilveren’ sponsor van het Solar Team. Innoptus telde in die periode maar 5 medewerkers. Dat aantal is ondertussen verveelvoudigd. De waarden die we delen, zijn echter hetzelfde gebleven:

  1. Promoten van ‘renewable energy’
  2. Promoten van geavanceerde technologie
  3. Aanwakkeren van interesse in wetenschap & technologie bij jongeren
  4. Aanmoedigen en faciliteren van het ondernemerschap.

Deze 4 pijlers haken perfect in op de waarden van 4ITEGO: sustainability, expertise, commitment & integrity.

20

Zoveel ingenieursstudenten vormen ondertussen de basis van het Innoptus Solar Team. Elke 2 jaar bouwen ze samen een nieuwe zonneauto waarmee ze deelnemen aan internationale wedstrijden. De 10e zonnewagen komt dit jaar aan start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

3 ...

Het Solar Team eindigde in 2017 al als 3e tijdens de World Solar Challenge. Dit deden ze met de Punch 2, die de 7e zonnewagen van het team was.

2 ...

De komende 2 jaar is Innoptus de hoofdsponsor van het team! Om te beginnen…

Twee jaar is de standaard duurtijd van een partnership, omdat dat de tijd is waarin een nieuwe auto wordt gebouwd. Het belet ons echter niet om na te denken over mogelijkheden op langere termijn!

1 ...

Wereldkampioen!

In de Bridgestone World Solar Challenge van 2019 kwam de Belgische zonnewagen als 1e over de finish. Het was de 1e wereldtitel van het team, en dit jaar gaan ze opnieuw voor de winst.

In september van 2020 en 2021 nam het team ook deel aan de iLumen European Solar Challenge, waarbij ze ook tweemaal een 1e plek wisten te bemachtigen!

Het avontuur met het Innoptus Solar Team is pas net begonnen. In juli zullen we uiteraard aanwezig zijn tijdens de wagenpresentatie en in oktober gaan we het team aanmoedigen tijdens hun strijd om de wereldtitel tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië!

Heb je vragen? We helpen je graag!