Gebruik Signal & Power Integrity analyses om jouw product te optimaliseren!

Tegenwoordig worden electronische producten steeds complexer. Dat betekent dat je ook meer uitdagingen tegenkomt in het ontwerpproces. Als jij jouw product op de markt brengt, wil je zeker weten dat jouw klant geen problemen ondervindt van het product. Ansys tools kunnen jou helpen mogelijke signal & power problemen te ontdekken en op te lossen!

Signal & Power Integrity

Signal Integrity betekent dat als een component een signaal geeft, dat het ook op die manier wordt ontvangen. Input en output moeten exact overeenkomen.

Power Integrity houdt in dat de energie die door de bron wordt afgegeven de componenten bereikt met zo min mogelijk verlies. Als er onderweg te veel energie verloren gaat, kan je product niet optimaal en efficient functioneren.

Jij wil dat jouw elektronische product op beide vlakken betrouwbaar is. Jouw klant verwacht een optimale functionaliteit en efficiente werking. Doordat producten steeds complexer in elkaar zitten, wordt de noodzaak om te zorgen dat alle componenten goed samenwerken en in een steeds kleinere ruimte passen, steeds belangrijker. Een grote uitdaging voor jou als designer.

Simulatie = waarde

Wist jij dat je met behulp van simulatie al die uitdagingen al vroegtijding in jouw ontwerpproces kunt ontdekken? Op die manier kan simulatie van grote meerwaarde zijn voor jouw bedrijf. Als je geen ditigale analyses maakt, moet je telkens weer een prototype maken, testen en aanpassen totdat het eindelijk goed is of je geen tijd of geld meer hebt. Voorkomen dat je veel prototypes moet maken gaat je dus geld besparen en zorgt dat je product sneller op de markt komt.

Simulatie kan je, op het gebied van electronics helpen met veel verschillende zaken, zoals: mogelijke hotspots detecteren, problemen uit je huidige design oplossen, minimaliseren van ruis en allerlei andere uitdagingen die bij het ontwerpproces komen kijken. Het geeft je ook de mogelijkheid om Signal & Power Integrity analyses te maken.

Ansys SIwave

Speciaal voor het uitvoeren van deze Signal & Power analyses is Ansys SIwave ontwikkelt. Deze simulatie oplossing is gespecialiseerd in elektronische design and het simuleren van vooral PCB’s en IC. De software is in staat verschillende berekeningen uit te voeren op basis van jouw design zoals electromagnetic analyses (AC & DC), joule losses en zelfs circuit model generation. Het kan ook DC voltage drops voorspellen én biedt uitgebreide EMI en EMC analyses (waarover we je meer vertellen in ons volgende webinar!)

Gebruiksvriendelijk

Ansys SIwave staat bekent om de gebruiksvriendelijke interface. Bij het opzetten van de simulatie, begeleidt de uitgebreide simulatie wizard je stap voor stap langs alle velden die je moet invullen. Het biedt tevens een automatisch adaptive mesh refinement proces.

Na de simulatie geeft Ansys SIwave duidelijk aan waar je mogelijk energieverlies hebt, waar ruis ontstaat, mogelijke voltage drops etc. De software bevat ook vele standaard criteria waaraan je product moet voldoen die je kunt gebruiken tijdens je simulatie om zo te kijken of bijvoorbeeld de voltage, current en impedance levels in orde zijn.

‘Wat als’-analyse

Waarin Ansys SIwave een absolute meerwaarde biedt, is de mogelijkheid tot het uitvoeren van ‘wat als’-analyses. Op het moment dat er een mogelijk probleem uit jouw analyse komt, kun je gemakkelijk jou model aanpassen en de simulatie opnieuw uitoveren om het effect van jouw aanpassing te bekijken. Ook aanpassingen op basis van vermoedde verbeteringen of nieuwe componenten kun je gemakkelijk maken en simuleren. Deze voorspellende manier van analyseren help je om jouw design te verbeteren zonder veelvuldige life tests waardoor je tijd en geld bespaart!

Wil jij meer leren over Ansys SIwave of Signal & Power Integrity?