Hoe pak je uitdagingen in het ontwerpproces van jouw elektronische product aan?

Eindelijk! Jouw eerste prototype is klaar. Na veel tijd en moeite is jouw idee eindelijk een fysiek product. Maar tijdens het testen, ontdek je verschillende problemen. Jouw ontwerp wordt te warm, het product heeft problemen met de stroomtoevoer en het voldoet niet volledig aan de certificeringsnormen. Een grote tegenslag in het ontwerpproces. Maar wist je dat je met het gebruik van Ansys tools deze problemen al vroegtijdig in het proces kunt ontdekken?

Als je start met het maken van een prototype, wil je er zeker van zijn dat het naar behoren werkt. Telkens nieuwe prototypes moeten maken kost veel tijd en geld. Door gebruik te maken van simulatie oplossingen kun je mogelijke problemen al ontdekken en verbeteren voordat je life gaat testen. Dit bespaart je niet enkel veel tijd en geld maar zorgt er ook voor dat je jouw product al snel kunt optimaliseren.

Signal & Power Integrity

De sleutel tot een succesvol product is Signal & Power Integrity. Jij wil er zeker van zijn dat pieken in de stroomtoevoer kunnen worden opgevangen en dat verschillende componenten geen (negatieve) invloed op elkaar hebben. Door de verschillende componenten digitaal te ontwerpen en een Power Integrity analyse uit te voeren, krijg je een duidelijk beeld van de signalen binnen jouw systeem. Op basis hiervan kun je vervolgens slimme keuzes maken voor jouw product.

EMI / EMC

Als je een nieuw product op de markt wil brengen, moet dit voldoen aan bepaalde EMC specificaties, zoals CISPR 25. Straling door en crosstalk met de verschillende componenten met zoveel mogelijk beperkt worden om aan deze eisen te voldoen. Vandaag de dag zijn electronische producten zo complex, dat het lastig kan zijn om problemen te voorkomen zonder veelvuldig testen. Met behulp van Ansys simulatie software kun jij al in een vroeg stadium van het ontwikkelproces het gedrag van jouw product testen en de verschillende opties testen voor het beste resultaat.

Thermal reliability

Elektriciteit gaat altijd gepaard met warmte. Het is dus niet zo vreemd dat thermische betrouwbaarheid ontzettend belangrijk is in alle elektronische producten. Je moet er zeker van zijn dat warmte op de juiste manier wordt verwerkt. Door de werking van jouw design eerst te stimuleren, kun je oververhitting of zelfs verbranding van componenten voorkomen.

Product lifetime

Bij het ontwerpen van een product, wil je dat het minimaal een bepaalde periode mee gaat. Er zijn echter omstandigheden die negatief van invloed kunnen zijn op de levensduur. Met simulaties kun je deze omgevingsfactoren testen op jouw design zodat je jouw product zo kunt aanpassen dat je de levenscyclus kunt verlengen.

Aan de hand van een PCB, vertelt Ansys je in onderstaande whiepaper hoe simulaties je in elke stap van het ontwerpproces kunnen helpen bij deze uitdagingen. Je kunt het document hier donwloaden (enkel beschikbaar in het Engels):

DOWNLOAD WHITEPAPER

Doe mee met onze Lunch Break Webinar Serie!

De komende periode geeft onze Electronics expert Odysseas Votsis verschillende korte masterclasses omtrent de uitdagingen die je tegenkomt. Jij kunt samen met hem lunchen terwijl je meer leert over de voor jou relevante onderewrpen. Het is nog mogelijk om je hiervoor te registeren.

ONTDEK MEER & REGISTREER